Det er ikke risikofrit at starte egen virksomhed. Selvom du har planlagt din start godt og arbejdet hårdt, kan det gå galt - Du kan gå konkurs.
Ofte har iværksætteren en fornemmelse af, at det ikke går så godt med virksomheden. Der kommer ikke så mange kunder som tidligere, og de, der kommer, køber ikke så meget.
Det er måske også blevet svært at betale regningerne sidst på måneden. Lidt søvnproblemer er der også kommet.
Jo tidligere du bliver klar over og vil erkende, at noget har ændret sig i forhold til det, du har planlagt, jo bedre er dine muligheder for at forholde dig til ændringerne og forsøge at rette op på dem.
Ofte ser man, at en virksomhed må lukke, selv om den kunne være reddet, hvis indehaveren af virksomheden på et tidligere tidspunkt var blevet klar over, at tingene ikke gik, som de skulle.
For at kunne gå i gang med at løse de problemer, virksomheden har
og undgå konkurs, må
man finde ud af, hvor problemerne ligger.
Det første man skal gøre er at kigge på sit regnskab og holde det op mod sit
driftsbudget.
Hvis du kan se, at regnskabet slet ikke ser så godt ud som det budget, du lavede for 12 måneder siden, så har du en krise. Har du ikke et budget, kan du alligevel fra dit regnskab se, at det ikke går så godt.
Erkend din krise og få gjort noget ved den.
På førstehjælpskurser lærer man denne grundregel, når man ser en ulykke:
![]() |
Stands ulykken – Sørg derefter for at behandle patienten og ring så efter hjælp |
En virksomhed i krise skal behandles på samme måde. Stop først ulykken – Virksomheden bløder. Når blødningen er stoppet, kan man starte med at forbedre virksomheden.
Via regnskabet kan man ofte se, hvor pengene forsvinder hen. Her ser du de områder, hvor de typisk forsvinder hen, når virksomheden er i krise:
Når blødningerne på virksomheden er stoppet, og den umiddelbare fare for at virksomheden lukker er overstået, skal virksomhedens fremtid sikres.
Ud fra f.eks. en SWOT-analyse og erfaringer fra tiden før krisen, kan følgende tiltag igangsættes:
Din revisor bør være din sparringspartner, når det drejer sig om økonomistyring og det at fange en krise i opløbet. Nogle revisorer er desværre ikke særlig dygtige til at være sparringspartner. Er din revisor ikke en dygtig sparringspartner, så må du ringe efter hjælp.
Har du erkendt, at der er krise i din virksomhed, så kontakt Early Warning. Early Warning giver gratis, uvildig og fortrolig vejledning til virksomheder i krise.
Afprøv gratis et regnskabsprogram
|
![]() |
Toke er iværksætteren bag regnskabsprogrammet Billy.
Han satte sig for at lave Danmarks nemmeste regnskabssystem. Han er så stolt af det, at han giver dig en 30 dages gratis prøveperiode - Der er ingen binding efter 30 dage. 20.000 virksomheder bruger allerede programmet. 2 minutter og du er i gang Billy er et online regnskabsprogram. Når du registrerer dig, får du en kort introduktion, og du er klar til at bruge programmet. Så nemt er det faktisk. Klik, indtast email og kom i gang |
Anbefaling godkendt af Startupsvar.dk
En vinder er en taber, der har evalueret sig selv.
- Rasmus Ankersen, rådgiver for topsportsfolk og erhvervsledere
![]() |
|
Sitemap |