Startupsvar.dk
Powered by FRIE Selvstaendige
info@startupsvar.dk

Lønsystem

Det er ikke nogen nem sag at lave lønadministration. Derfor er der udarbejdet lønsystemer, der letter arbejdet.

Reglerne i forhold til udbetaling af løn er indviklede, og skal overholdes nøje. De skal også overholdes selv om man kun har en enkelt medarbejder i sit ApS - og den medarbejder er sig selv.

Der findes flere forskellige lønsystemer til at lette lønadministrationen. Grunden til, at der findes flere muligheder, kan lidt negativt formuleres sådan, at ingen af mulighederne er ideelle under alle forudsætninger.

Funktioner i et lønsystem

Et ordenligt lønsystem skal mindst kunne:

  • Afregne løn for både fastlønnede og timelønnede,
  • Overføre betalinger til medarbejdere, pensionskasser, barselsfonde, SKAT med flere
  • Hente skattekort og indberette til eIndkomst
  • Indberette statistik til Dansk Arbejdsgiverforening og Danmarks Statistik
  • Indberette feriepenge til FerieKonto, ACF, 3F, Horesta, Malerforbundet i Danmark, Frisør- og Kosmetikerforbundet med flere.
  • Korrespondere med de almindeligste regnskabsprogrammer
  • Sende lønseddel til lønmodtageren hver måned.

Der er flere forskellige systemer på markedet, og vi har identificeret følgende:

Dataløn

Dataløn er som andre lønsystemer online. Du skal blot indberette dine stamdata og eventuelle overarbejdstimer, så sørger firmaet bag Dataløn for det praktiske såsom lønberegning, lønudbetaling, feriepenge, indberetning til ATP mv..
Læs mere om Dataløn

Proløn

Proløn lever op til alle kravene for et godt fungerende lønsystem. De har 30 år på bagen og udmærker sig speciel ved, at have mange brancheløsninger til mindre virksomhedsejere. De slår sig også op på at yde en ekstraordinær god telefonservice.
Læs mere om lønsystem fra Proløn

Danløn

Danløn er også et webbaseret lønsystem, så det eneste du behøver for at komme i gang er en computer med internetforbindelse. Man går ind på Danløns hjemmeside og opretter sine stamdata og så er du klar til at registrere dine ansattes data.
Læs mere om Danløn

EG Lønservice

EG Lønservice er tilpasset organiserede virksomheder i bygge- og installationsbranchen (Dansk Byggeri, Danske Malermestre, Tekniq, Dansk Håndværk og Kooperationen). De har over 15 års erfaring, og har stort kendskab til overenskomsterne og arbejdsforholdende i ovennævnte brancher.
Læs mere om EG løn

Gratisal

Gratisal er et nyere lønsystem. Deres mål er, at bogholdere med almindelige regnskabskompetencer lettere kan lave selskabets løn, og at lønmodtagere forstår indholdet af deres lønseddel og let kan finde de vigtigste informationer.
Få mere at vide på Gratisal

Kvikløn

Kvikløn er beregnet for for små virksomheder. Indberet løn i deres online lønsystem, så sørger de for resten. I dette system kan medarbejdere selv registrere timer til lønberegning i Kvikløn portalen.
- Læs mere om Kvikløn

Pento

Pento er et nyt lønsystem, der er bygget til virksomheder, der sætter pris på brugervenlighed, hurtig chatsupport og nem onboarding. Du skal blot gennem 4 simple steps, og så er du blandt de hundredevis af danske virksomheder der udbetaler løn via Pento hver måned. Få den første måned gratis.
Læs mere om Pento

Zenegy lønsystem

Zenegy er et løn- og HR-system til alle typer og størrelser af virksomheder. Medarbejdere modtager interaktive lønsedler og kan via en app registrere timer, fravær, mm. Zenegys brugervenlige og moderne platform kan forbindes med dine yndlingsprogrammer og så tilbyder de desuden gratis support.
Læs mere om Zenegy

Salary

Salary har en mission om at gøre løn simpelt - for alle. Salary er nemt at bruge og du kan hurtigt oprette løn og automatisere din administrationen. Så sparer du tid og pen-ge.
Opret dig gratis og uden binding. Læs mere om Salary lønsystem

Få hjælp til lønservice

Nogle revisorer og bogføringsbureauer tilbyder i forskelligt omfang at hjælpe deres kunder med lønservice på linie med bogføringsservice.

Dette kan være en god løsning, hvor der kun er få månedslønnede medarbejdere, bl.a. fordi man herved kan sikre sig, at lønadministrationen hænger overordnet sammen med bogføringen for virksomheden. Skal der udbetales 14-dages løn, er denne løsning normalt ikke hensigtsmæssig.


Du vil vide, hvad du holder af at arbejde med når søndag aften føles på samme måde som fredag aften.
- Donny Deutsch, amerikansk TV vært

 

Sitemap
Relaterede artikler:
Relaterede artikler:
Ansattes rettigheder i virksomheden
Lønadministration - hold styr på ansatte
Lønsystemer - få et overblik
Ansættelsesbevis skal udarbejdes
Afskedigelse af en medarbejder
Ansætte en timelønnet medarbejder
Ansætte en funktionær
Forsikring af ansatte
Andre emner:
Regnskab og bogføring
Personen bag virksomheden
Hjælp til salg og markedsføring
Jura og din virksomhed
Få et større overskud
Ansatte i virksomheden