Startupsvar.dk
Powered by DANA
info@startupsvar.dk

Persona – sådan ser min kunde ud

Hvis du laver en personlig beskrivelse af din kunde bliver salget meget nemmere.

Der er mange parametre der skal passe sammen for at kunden overfører sine penge til dig. Et af de vigtigste er dog at du kender din kunde så godt, at du nærmest føler hans behov, ønsker og drømme.

Kender du kundens behov, ønsker og drømme, kan du præsentere dit produkt på en sådan måde at han med glæde vil handle med dig.

Ind i kundens hoved

En måde du kan trænge ind i kunden hoved på er at udarbejde en persona. En persona er en semi-fiktiv beskrivelse af din ideelle kunde, der er baseret på data om virkelige kunder og kvalificerede gæt på egenskaber i forhold til demografi, adfærdsmønstre, motivationer og mål.

Har du flere kundetyper laver du en persona på hver kundetype.

Skabelon til en persona

En persona må ikke være en kedelig opremsning af fakta. Den skal være som en god historie du fortæller til en ven. Her er nogle karakteristika du kan bruge til at udvikle kundens persona:

  • Navn
  • Alder
  • Job
  • Påklædning
  • Personlige og professionelle ambitioner
  • Problemer og udfordringer
  • Interesser
  • Adfærd på sociale medier
  • .....

Find også et foto du synes ligner din persona. Et foto gør din fortælling endnu mere nærværende.

Eksempel på en persona

Du har startet en webshop, der sælger smukke smykker til voksne kvinder. Smykkerne er moderne i sit udtryk og er produceret bæredygtigt og socialt ansvarlig af enlige mødre i Sydafrika.
En af de målgrupper, der kunne være kunder hos dig er veluddannede kvinde med godt job.

En persona fra denne målgruppe kunne se sådan ud:

Helga Pi Johannesen – en persona

Helga Pi Johannesen er kontorchef i Region Syddanmark i afdelingen for brugerdreven innovation. Hun har 15 personer under sig og hun synes, det er et rigtigt spændende job med både udfordringer og personlig tilfredsstillelse.

Hun er uddannet cand. link merc. fra Aarhus Universitet, 44 år og gift med Johannes, der har en overordnet stilling i en bank og de bor begge i Odense.

Helga er formand for et netværk af erhvervskvinder i Odense og i bestyrelsen for den internationale skole. Hun elsker at rejse og møde mennesker og er ofte ude og holde foredrag om brugerdrevet innovation – som hun også underviser i på SDU.

Helga køber dyrt men casual tøj til arbejdet og går ofte med smykker, der på en diskret måde fremhæver smag og holdning.

Hun slapper af sammen med Alt For Damerne, en god bog, læser Politiken og Facebook kan hun heller ikke holde sig helt fra. LinkedIn bruger hun til professionelt brug. Hun føler sig privilegeret og vil gerne hjælpe andre.

Hvordan ser dine personaer på dine ideelle kunder ud?

Læs mere om persona på BrandMovers hjemmeside.

DANA - A-kasse for selvstændige

Kender du ProMatch?

ProMatch er en gratis udbudsportal for DANAs medlemmer, som hjælper dig med at finde mere arbejde og handle med andre selvstændige i dit område.

1. Find og byd på opgaver fra det omkringliggende erhvervsliv
Gå ind på mitdana.dk/promatch hvor virksomheder og offentlige instanser lægge opgaver i udbud til alle DANA-medlemmer. Her kan du byde ind på dem - alene eller i små grupper.

2. Send et godt tilbud ud i netværket - og øg dit salg
Når du opretter et tilbud på ProMatch, gør du din forretning synlig for tusindvis af selvstændige DANA-medlemmer, som måske mangler lige præcis det, du kan tilbyde. Et tilbud kan f.eks. være en konkret rabat på din ydelse.

3. Opret dit eget udbud - og find hjælpen, når du mangler den
Hvis du mangler hjælp til en opgave, kan du også selv lægge opgaver i udbud og få kvalificerede bud fra andre selvstændige. Når du opretter et udbud, efterspørger du dermed selv et konkret tilbud på den opgave, du skal have løst.

4. Lad opgaverne komme til dig
Med ProMatch-app'en får du automatisk besked, når der bliver oprettet et tilbud eller udbud, der er relevant for dig og din forretning. Du vælger selv, hvad der er interessant for dig og du kan altid slå de automatiske beskeder fra igen.

Klik her hvis du gerne vil høre mere om ProMatch

DANA - A-kasse for selvstændige

Anbefaling godkendt af Startupsvar.dk


Hvis du virkelig ønsker at gøre noget, så finder du en løsning. Hvis ikke, så finder du på en undskyldning.Jim Rohn, Amerikansk iværksætter

 

Sitemap