Startupsvar.dk
Powered by DANA
info@startupsvar.dk

Registrering af virksomhed – få CVR nummer

Danmark er et af de nemmeste steder i verden at ordne formaliteterne ved start af virksomhed dvs. få et CVR nummer.

Gå til Virk og siden Start virksomhed, indtast basale oplysninger og du er virksomhedsejer. Det er helt gratis at starte en enkelmandsvirksomhed.

Nå du registrerer dig får du automatisk dit momsnummer, hvis du sætter kryds ved "Momsregistrering". Virksomheder der arbejder med sundhedsydelser som fx tandlæger, fysioterapeuter, psykologer mv. skal sætte kryds ved "Lønsumsafgift".

Du skal ved registrering vælge hvilken virksomhedsform, du ønsker:

Enkeltmandsvirksomhed

Skal du starte personligt ejet enkeltmandsvirksomhed, som de fleste iværksættere gør, skal du på Virk.dk finde siden Registrer enkeltmandsvirksomhed. Når siden er åbnet, skal du udfylde dine personlige oplysninger, hvilken type virksomhed du vil starte, om du har ansatte, skal eksportere eller importere m.v.

Har du åbnet Registrer enkeltmandsvirksomhed med dit NemID, skal du blot klikke Send, og alle dine oplysninger sendes til relevante myndigheder.

Du er nu ejer af en personligt eget virksomhed og du får meget hurtigt dit CVR (Centrale Virksomheds Register) nummer.

Interessentskab – I/S

Et interessentskab oprettes på samme måde som en enkeltmandsvirksomhed. Blot er der i et interessentselskab flere end én ejer. Alle interessentskabets ejere skal indskrives på Startblanketten for I/S og de hæfter solidarisk for interessentskabets gæld.

Det betyder, at hvis en af ejerne har penge i banken eller friværdi i en lejlighed, og de andre ingen penge har, vil ham, der har en formue, komme til at hæfte for en evt. gæld, som interessentskabet måtte oparbejde.

Iværksætterselskab – IVS

Et Iværksætterselskab kan oprettes for 1 krone. IVSet er en "lillebror" til ApS´et, idet der dog gælder nogle skærpede krav til opsparing af selskabskapital. Der kan blandt andet ikke udbetales udbytte før der er sparet 50.000 kr. op i selskabet.

Men ellers er iværksætterselskabet også en selvstændig juridisk enhed lige som et ApS, hvor du alene hæfter med dit indskud.

Anpartsselskab – ApS

Et anpartsselskab er en selvstændig juridisk enhed, som kræver 50.000 kr. i startkapital. Du kan selv oprette det, eller du kan få en revisor eller advokat til at gøre det for 2-3.000 kr. Ved et ApS hæfter du alene med den kapital du har skudt ind i selskabet, men banken vil ofte kræve at du kautionerer for selskabets gæld overfor banken.

Skal du stifte selskabet selv, er der forskellige ting, du skal have forberedt. Læs mere om oprettelse af et anpartsselskab og oprettelse af et holdingselskab.

Hobbyvirksomhed

Hvis du laver hobbyprægede virksomhedsaktiviteter, dvs. at du køber eller producerer noget, du sælger videre til kunder, og din omsætning er under 50.000 kr. om året, behøver du ikke at registrere din aktivitet.

Du skal dog stadig betale skat af din fortjeneste. En hobbyvirksomhed skal ikke opkræve moms og kan heller ikke trække moms fra.

Gå til Virk og siden Start virksomhed, indtast basale oplysninger og du er virksomhedsejer.

DANA - A-kasse for selvstændige

Kender du ProMatch?

ProMatch er en gratis udbudsportal for DANAs medlemmer, som hjælper dig med at finde mere arbejde og handle med andre selvstændige i dit område.

1. Find og byd på opgaver fra det omkringliggende erhvervsliv
Gå ind på mitdana.dk/promatch hvor virksomheder og offentlige instanser lægge opgaver i udbud til alle DANA-medlemmer. Her kan du byde ind på dem - alene eller i små grupper.

2. Send et godt tilbud ud i netværket - og øg dit salg
Når du opretter et tilbud på ProMatch, gør du din forretning synlig for tusindvis af selvstændige DANA-medlemmer, som måske mangler lige præcis det, du kan tilbyde. Et tilbud kan f.eks. være en konkret rabat på din ydelse.

3. Opret dit eget udbud - og find hjælpen, når du mangler den
Hvis du mangler hjælp til en opgave, kan du også selv lægge opgaver i udbud og få kvalificerede bud fra andre selvstændige. Når du opretter et udbud, efterspørger du dermed selv et konkret tilbud på den opgave, du skal have løst.

4. Lad opgaverne komme til dig
Med ProMatch-app'en får du automatisk besked, når der bliver oprettet et tilbud eller udbud, der er relevant for dig og din forretning. Du vælger selv, hvad der er interessant for dig og du kan altid slå de automatiske beskeder fra igen.

Klik her hvis du gerne vil høre mere om ProMatch

DANA - A-kasse for selvstændige

Anbefaling godkendt af Startupsvar.dk


Et godt råd er, at mens man går i skole, man skal starte virksomheden. Du får aldrig mere tid, og du får aldrig det samme momentum.
Jesper Hvejsel Stifter og medejer af Firtal Web A/S

 

Sitemap
Relaterede artikler:
Relaterede artikler:
CVR - Registrering af virksomhed
Årsregnskab - regler for regnskab
Valg af virksomhedsform - fordele og ulemper
Tilladelser ved start af virksomhed
Regler ved fødevarevirksomhed
Lønsumsafgift - momsfrie virksomheder
Virksomhedens navn - må jeg bruge navnet jeg har valgt
Hjælp til Iværksætterselskab - IVS
Find dine Branchekoder
Enkeltmandsvirksomhed er den mest enkle virksomhedsform at oprette og det er gratis
Andre emner:
Kom i gang med markedsføring
Registrering af virksomhed
Administration & Bøvl
Finansiering af start
Succesfulde iværksættere
Socialøkonomisk virksomhed