Startupsvar.dk
Powered by FRIE Selvstaendige
info@startupsvar.dk

Salgsteknikker

De færreste iværksættere og små virksomheder har erfaring og lyst til at sælge. Kend til salgsteknikker og salget bliver nemmere at angribe i en salgsstrategi.

Ifølge David Madie fra Growth Factory kan salget deles op i 4 faser og hver fase har forskellige opgaver som man skal forberede og forbedre.

De 4 faser i salgsteknikken er:

  1. Forberedelse af salget
  2. Åbning af salget
  3. Afslutning af salget
  4. Vedligeholdelse af salget

Salg er direkte kontakt til en kunde

Der er forskel på salg og markedsføring. Ved markedsføring sender man blot en mængde information ud om ens produkt til en større gruppe mennesker og håber så at nogle vender tilbage med ønske om at købe.

Salg er en mere direkte kontakt til en specifik kunde. Det kan være kontakten i butikken eller når man sidder til møde hos kunden.

Salgsteknikken 1-3

# 1 Salgsplanlægning

Salgsplanlægning er den indledende diskussion med sig selv, venner, kunder, netværk og købte konsulenter om hvilken værdi din service eller produkt giver kunden og hvilke kunder du helst vil have fat i

#2 Emnegenerering

Emnegenerering betyder hvilke specifikke kunder skal du kontakte. Bedst er det, hvis du kan finde navn og adresse på kunden, men det kan også være et segment med unge studerende, seniorer + 55 eller metal virksomheder i trekantområdet

#3 Salgsmaterialer

Når du ved hvad du sælger og hvem du skal kontakte skal du have udarbejdet salgsmateriale der kan understøtte dit salg. Måske skal du tilrette din hjemmeside eller LinkedIn profil, udarbejde Power Point slides og forberede åbningstalen til telefonopkaldet og få testimonials fra tilfredse kunder.

Salgsteknikken 4-6

#4 Networking

Gå til arrangementer hvor du kan networke og få kontakter til personer du har identificeret under din forberedelse. Forbered dem til at du kontakter for et møde

#5 Kundedialog

Kundedialog er når du indleder samtale med en mulig kunde. I den indledende kundedialog skal dit mål være at få et kundemøde. Ikke at sælge dit produkt eller din service. Du kan evt. du købe et call center til at booke møder med kunden eller selv tage telefonkontakt til kunden

#6 Kundemødet

Får du aftalt et kundemøde er du komme langt. Her er det du skal lytte og høre hvilke udfordringer du kan løse for kunden. Kan du løse et virkeligt problem for kunden er salget næsten hjemme

Salgsteknikken 7-9

#7 Oplæg og tilbud

På kundemødet lytter du og kommer med dit oplæg. Og så skal du huske at spørge efter ordren, den kommer ikke af sig selv . Efter mødet skal du sende et tilbud til kunden, hvor du beskriver, hvad du mener I har aftalt.

#8 Forhandling

Kunden vender måske tilbage på dit tilbud med ændringer, som du så må forholde dig til.

#9 Ordre og Kontrakt

Når I har forhandlet færdig og kunden skriftligt har accepteret forhandlingsresultatet så har I en juridisk gyldig aftale og dermed en kontrakt om at du skal levere en vare til kunden

Salgsteknikken 10-12

#10 Eftersalg

Du har lært din kunde at kende så måske er der flere services eller varer du kan sælge til ham? Har du solgt cykelstativer til kunden, har han måske også brug for jeres elektriske cykelpumper?

# 11 Kundepleje

Sørg for god kundepleje. Et telefonopkald nu og da, hvor du ikke sælger men blot sikrer at alt fungerer tilfredsstillende er med til vedligeholde et godt kundeforhold. Det er altid nemmere at sælge til en eksisterende kunde end en helt ny.

#12 Mersalg

Afhængig af dit produkts levetid så skal kunden opsøges for at sikre, at det er dig der får gensalget af hvad du solgte til kunden. Solgte du kurser i projektledelse for to år siden er det måske tiden at nytilkomne medarbejdere også får et?

Salgsstrategi

Salgsstrategi er en beskrivelse af planlægning af dit salg, så du når dine kunder på den bedste og mest effektive måde. En god måde at udvikle en salgsstrategi på, vil være at sammensætte de ovenstående salgsteknikker på en sådan måde, at det er bedst for netop din virksomhed. Bliv konkret under hvert salgsemne, f.eks. Salgsteknik # 7 Ordre og kontrakt. Her kunne du skrive:

  • Der skal senest 12 timer efter et kundemøde sendes en ordrebekræftelse med e-mail som indeholder hovedpunkterne i vores aftale og et prisoverslag

Forhold dig konkret til alle punkter og du vil have udarbejdet en salgsstrategi

A-kasse for iværksættere og selvstændige...

Hvorfor stå i en A-kasse, når man er selvstændig?
En A-kasse er en forsikring imod arbejdsløshed der sikrer dig økonomisk.

I Danmark har man mulighed for at modtage forskellige ledighedsydelser, alt efter ens situation, dette gælder også selvstændige.

En af ydelserne hedder dagpenge, dette er den højeste ydelse man kan opnå som ledig, og det er en væsentlig højere sats end kontanthjælp.

Det kræver at man er medlem af en arbejdsløshedskasse, også kaldet en A-kasse.

Så se mere om en a-kasse for selvstændige: Frie.dk

Jamen, jeg er allerede medlem af en anden a-kasse? – Det gør ikke noget, det er nemt nok, Frie opsiger dit medlemsskab og sikrer, at din anciennitet flytter med. Og hvis du har betalt forud får du de penge retur igen.

Så tøv ikke. Se mere her: Frie.dk

Anbefaling godkendt af Startupsvar.dk


Start i dag, ikke i morgen. Hvis noget, så skulle du have startet i går.
– Emil Motycka

 

Sitemap
Relaterede artikler:
Relaterede artikler:
Hjælp til salg og markedsføring
Tilmeld dig nyhedsbrev
SWOT-analyse - skab overblik for din virksomhed
Salgsbrev efter AIDA metoden
Persona – sådan ser min kunde ud
Telefonsalg til potentielle kunder
Følg markedsføringsloven
Markedsføringsplan
Salgsteknikker
5 enkle tips til søgemaskineoptimering - SEO
Internationalisering af din webshop
Andre emner:
Regnskab og bogføring
Personen bag virksomheden
Hjælp til salg og markedsføring
Jura og din virksomhed
Få et større overskud
Ansatte i virksomheden