Startupsvar.dk
Powered by FRIE Selvstaendige
info@startupsvar.dk

Step 6 - Virksomhedens udvikling

I dette punkt i forretningsplanen skal du beskrive:

  • Dine visioner for virksomheden om tre år

Når du er ved at skrive din forretningsplan, er alt udvikling. Det kan dog stadig være en god idé tage helikopteren op i de højere luftlag og kikke ned på din nuværende virksomhed.

Forestil dig, hvordan du gerne vil have, den ser ud om 2-3 år.

Noget større
Det vil være en styrke for dig som virksomhedsejer, hvis du allerede nu kan se konturerne af en større og mere interessant virksomhed, end den du sidder med i dag.
De dagligdags problemer, du støder på ved at drive virksomhed, vil virke mindre, når du ved, at du er på vej mod noget bedre.

Der er lys forude
At du skal leve for en ussel løn og arbejde 80 timer om ugen 354 dage om året de første par år, virker mindre frygtindgydende, hvis du i dine planer kan se, at du inden for en overskuelig periode kan komme ned på en rimelig arbejdstid med en god indtjening og kun arbejde med det, som interesserer dig.

I forretningsplanen skal du forholde dig til følgende:

Virksomheden om et år og om tre år
Du kan godt have nogle planer med din virksomhed, som i dag er langt fra at være opfyldt. Du har måske i dag en lille varevogn, hvorfra du sælger friske fisk, der altid er købt samme morgen fra en kutter på Thyborøn havn. Dine kunder er større virksomheder og nogle få supermarkeder i de omkringliggende byer.

Frem for at være tilfreds med din egen lille fiskebil er dine ambitioner måske at starte et landsdækkende firma, der på franchise basis udbyder samme service: Fra kutter til køkken - max 12 timer.

Hvad er din vision med virksomheden om tre år?

Ydelser/produkter om et år og om tre år
Nogle virksomheder bliver nødt til at starte med at sælge produkter eller ydelser, de egentligt ikke er så interesserede i at sælge, men det er nu engang den ydelse, de fleste kunder efterspørger.

Den eneste måde at tjene til livets opretholdelse på er at sælge det, kunderne ønsker. Det betyder ikke, at man ikke samtidig kan arbejde på at komme til at sælge det, der står ens hjerte nærmest.

Hvilke ydelser eller produkter sælger du om tre år?

Kunder om et år og om tre år
På samme måde som man kan ønske, at ens produktsortiment skal ændres i løbet af nogle år, kan man også ønske at beholde sit produkt, men blot finde nye kundegrupper til produktet.

Arbejder du f.eks. som tøjdesigner/skrædder med egen forretning i den indre by med salg fortrinsvis til private kunder, kunne du måske godt tænke dig at blive tilknyttet som freelance designer til nogle af de større danske tøjproducenter.

Har du de samme kunder om tre år?

Omsætning om et år og om tre år
Prøv at sætte tal på dine fremtidige mål. Det er ikke så nemt at konvertere mål og drømme til klingende mønt, da man ofte mener, at det skal være lysten, der driver værket, ikke det at tjene penge.

Da det at tjene tilstrækkeligt med penge til virksomhedens udvikling og drift er en nødvendig del af at være selvstændig, kan du ligeså godt komme med nogle bud på dit firmas økonomiske formåen om ét henholdsvis tre år.

Hvad skal din omsætning og dit overskud være om et og om tre år?

Andre mål med virksomheden
Etiske, økologiske, medmenneskelige, sociale og samfundsmæssige mål er ved at vinde indpas i flere og flere virksomheder som vigtige elementer i deres offentlige fremtoning.
Dette skyldes fortrinsvis, at den danske forbruger ikke vil finde sig i, at en virksomhed ikke respekterer de i Danmark elementære opfattelser af, hvad anstændig opførsel er.

Et mål for en virksomhed kunne være, at man inden tre år vil have udarbejdet et etisk regnskab, at man udelukkende vil handle fairtrade eller at 10% af de ansatte skal være af anden etnisk oprindelse end dansk.

Har du almenmenneskelige mål som skal opfyldes, når du driver din virksomhed?

Download forretningsplan
Gå til download forretningsplan og find skabeloner til budgetter og forretningsplan


Iværksætteri er at leve et par år af dit liv som de fleste mennesker ikke vil, så du kan tilbringe resten af ​​dit liv som de fleste mennesker ikke kan.
- Ukendt

 

Sitemap
Relaterede artikler:
Relaterede artikler:
Download forretningsplan
Forretningsplan i 9 enkle trin
Forretningsplan trin 1 - Personlige ressourcer
Forretningsplan trin 2 – Produktet / din ydelse
Forretningsplan trin 3 - Beskrivelse af markedet
Forretningsplan trin 4 - Salg og markedsføring
Forretningsplan trin 5 - Organisering
Forretningsplan trin 6 - Virksomhedens udvikling
Forretningsplan trin 7 - Budgetter
Forretningsplan trin 8 - Finansiering af start
Forretningsplan trin 9 - Virksomhedens mission
Mini-forretningsplan
Forretningsplan – Cafe
Forretningsplan – IT virksomhed
Eksempel på business plan
Hvorfor lave en forretningsplan
Andre emner:
Forretningsplan i 9 trin
Eksempel forretningsplan
Download forretningsplan